Foto: Skärdump, Privat

Umeåbons sköna revansch – tog hem JEM-guld efter sudden

Publicerad

I fjol föll James Lindström på målsnöret i junior-EM i bangolf och fick nöja sig med ett silver. I år fick Umeåsonen en härlig revansch när han knep guldet i individuellt slagspel efter sudden.

Under fredagen avgjordes det individuella slagspelet i JEM i bangolf. Mästerskapet tog plats i Askim i Göteborg i påtagligt regn och rusk. Dagen började vid 8-tiden på morgonen men var inte över förrän vid 19:30 då ovädret dragit ut på tävlandet.

Efter 12 spelade 18-hålsvarv stod både Umeås James Lindström och Silvio Krauss från Tyskland på totalt 291 slag, alldeles jämna i kampen om guldet. Spel i sudden death väntade, något Lindström även fick erfara i fjol. Då blev det silver, men inte denna gång.

LÄS MER: JEM-guld till Umeåbor i bangolf

Efter jämnt spel på bana 1 behövde svensken bara ett slag på bana 2. Den ”spiken” kunde inte Krauss mäkta med och JEM-guldet var ett faktum för Lindström.

För Umeås andra lovande svensk, Felicia Vikström, slutade dagen med en femteplats. Mästerskapet fortsätter under lördagen med matchspel dit både Vikström och Lindström kvalificerat sig. Båda har tidigare i veckan spelat hem varsitt guld i lagklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.