Foto: SVT

Politiker protesterar mot sänkt hastighet – vill se satsning istället

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga kommuner i Umeåregionen säger nej till Trafikverkets förslag om att sänka hastigheten på vägarna i länet där mittseparering saknas.

Trafikverket vill sänka hastigheten från 90 till 80 på flera vägsträckor i länet för att rädda liv och har frågan ute på remiss. Senast 23 september ska svaren kommit in. Nu har kommunerna i Umeåregionen svarat och samtliga säger nej till förslaget.

De anser att en sänkning hotar regionens tillväxt och anser att Trafikverket istället bör lägga sin tid och kraft på att öka byggtakten av att bygga ut en mötesfriväg. Samt att myndigheten ska säkerställa medel för att tågen verkligen börjar rulla på Norrbotniabanan 2029.

Samtliga kommunalråd i Umeåregionen, inklusive Örnsköldsvik, har skrivit under och avslutar skrivelsen till Trafikverket med frasen ”Hastigheten på utvecklingen i vår region är enorm, sänk inte takten”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer