Mopedungdomar i Skellefteå stör poliserna under pågående utrcykningar. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ungdomar i Skellefteå stör poliser under utryckning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Skellefteå har ett återkommande problem – under pågående utryckning blir patrullerna störda av ungdomar, i syfte att provocera. Senast i helgen började ett gäng mopedungdomar köra på gång- och cykelvägar, mot rött – och även kasta ägg på polisen.

Patrullen var på väg ut på ett prioriterat jobb, då det kom 5-6 mopeder körande mot polisbilen, i uppsökande syfte, bland annat körandes på bakhjulet. Det kastades även ägg på polisbilen och mopedförarna försökte provocera fram ett förföljande.

– Det är ju dumheter. Varför? Polisen är på väg att hjälpa någon också försvårar ungdomarna arbetet, säger David Levy, vakthavande befäl på polisen i region nord.

Polisen: Prata med era barn

Problemet med ungdomar som stör poliser är återkommande just i Skellefteå.

– Dessa ungdomar följer efter poliserna även när det inte är utryckning, förklarar David Levy på polisen.

Polisen skriver på sin hemsida att det är ”oroväckande” att ungdomar försöker störa verksamheten under pågående jobb, där patrullen dessutom beordrats för att förhindra ett grovt brott.

Risken för att en olycka ska inträffa är överhängande då mopedförarna kör mot rött, mot trafiken samt på gång- och cykelvägar i syfte att provocera patrullerna i Skellefteå. Polisen vill nu att föräldrar i Skellefteå pratar med sina barn och ungdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.