Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta videon för att följa med mäklaren Stefan Lönnefjord in i det gamla vattentornet i Skelleftehamn. Foto: Evelina Dahlberg/SVT

Unikt objekt till salu – gammalt vattentorn säljs i Skelleftehamn

Uppdaterad
Publicerad

Gamla vattentornet på Kallholmen i Skelleftehamn är ute till försäljning – igen. Den eventuella köparen behöver presentera sin verksamhetsidé och finansieringsplan för att ha en chans att komma över den cylinderformade byggnaden.

– Det finns alltid en köpare för allt, säger mäklaren Stefan Lönnefjord.

Kanske nästa husdröm, restaurang eller hotell? Det finns många möjligheter för tornet.

Vattentornet ägs av Skellefteå kommun och togs ur bruk på 1970-talet. Det har varit ute till försäljning en gång tidigare, år 2017, men den här gången tror Stefan Lönnefjord att det finns bättre chanser för att hitta rätta köparen.

Bostadsmarknaden Skellefteå

– Här krävs det lite visionär, det krävs riskkapital. Det tror jag är skillnaden från 2017. Det är en annan förutsättning idag med tanke på etableringen av Northvolt, säger han.

Mäklaren: ”Ingen enkel utmaning”

Priset är inte uttalat, utan intressenterna behöver skicka in en skriftlig affärsplan som sträcker sig minst tre år framåt.

– Det är ingen enkel utmaning, men samtidigt en kul utmaning, säger Stefan Lönnefjord.

I klippet ger fastighetsmäklaren en rundtur vid vattentornet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden Skellefteå

Mer i ämnet