Foto: SVT

Universitetet och kommunen ingår partnerskap

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen ingick Umeå universitet och Umeå kommun i ett strategiskt partnerskap för att förbättra organisationerna och skapa fler mötesplatser.

Vid 13-tiden skrevs partnerskapet på av Umeå universitets rektor Hans Adolfsson och kommunalrådet Hans Lindberg (S). Universitetet och kommunen har redan en del samarbeten. Men i och med det nya partnerskapet ska det bli lättare att samarbeta.

– Vi kommer börja med två specifika utvecklingsområden. Den ena är en hållbar stadsutveckling och den andra är Sliperiet och Umevatoriet, säger Anna Sandström Emmelin, Enheten för externa relationer, Umeå universitet.

– Vi lever i en värld med stora samhällsutmaningar.

Samarbetet mellan Umeå universitet och Umeå kommun kan omfatta forskning, utbildning, innovation och kompetensförsörjning inom samtliga av Umeå universitets vetenskapsområden.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.