Personalen på Volgsjö skola i Vilhelmina kommun har fler gånger mötts av en vandaliserad utegård. Nu ber kommunen allmänheten om hjälp. Foto: Vilhelmina kommun

Upprepad vandalisering av skolgård i Vilhelmina kommun

Publicerad

Personalen på Volgsjö skola i Vilhelmina kommun har fler gånger mötts av en vandaliserad utegård. Nu ber kommunen allmänheten om hjälp.

På torsdagen skrev Vilhelmina kommun ett inlägg på Facebook där man ber förbipasserande att vara uppmärksamma. Detta efter att Volgsjö skola flera gånger utsatts för skadegörelse.

Bilden till inlägget visar resterna av det träbord och den klätterställning som natten till fredag fick ta stryk av okända personer. I texten meddelar man att det inte är första gången som utemiljön på skolan utsätts för skadegörelse.

Många besvikna över skadegörelsen

Inlägget har mötts av över 100 så kallade “reaktioner” och flera delningar. Kommentarsfältet präglas av besvikna invånare som vill få ett stopp på sabotaget.

I inlägget skriver kommunen:

“Med detta inlägg vill vi dels be förbipasserande vara uppmärksamma samt be föräldrar vara uppmärksamma när deras barn leker vid lekplatsen så att de inte skadar sig om något blivit saboterat.”

Enligt kommunen har händelserna polisanmälts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer