Hör Anette om campingläget i Byske Foto: SVT

Stort campingtryck i värmen: ”De stannar längre”

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har sommaren bjudit på flera varma dagar och det väntas bli en supersommar för alla campingplatser. Det är något som märkts på campingar i Skellefteå, Umeå och Lycksele.

Enligt Svensk camping (SCR) spår man att den här sommaren kommer slå rekord för campingplatser. I en bokningsenkät uppgav nio av tio medlemmar att de hade ett lika bra eller bättre bokningsläge i år jämfört med 2017. I Byske där det finns plats för 480 husvagnar har de haft 70 husvagnar i kö under en veckas tid, förra året hade de bara kö i någon enstaka dag.

– Det är vädret som gör det! Förra året hade vi inte alls så här mycket folk, säger Saga Hunesjö, receptionist på Byske havsbad.

Gästerna har stannat längre än vanligt

Björn Hedlund, servicechef på First camp i Umeå, berättar att han sett en förrändring i år.

-  I juli är det alltid ganska mycket folk men i år har de stannat längre än vanligt. Campare brukar slå sig till ro där solen är, säger han.

”Vi väntar en invasion till helgen”

På campingen i Lycksele har det också varit bra tryck med ungefär 80 procent av stugor och husvagnsplatser uppbokade.

– Vi väntar en invasion till helgen, då kommer det bli knökfullt eftersom det är motorveckan snart och den helgen är det helt fullbokat, säger Mats Nilsson, ansvarig för vaktmästeri på Ansia resort i Lycksele.

Finns det några nackdelar med värmen?

– Gräsmattorna blir brunbrända och folk måste vara extra noga när de ska grilla under eftermiddagarna och bära fram vatten om något skulle hända, fortsätter Mats Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.