Polisen spärrade under söndagsmorgonen av en flerfamiljsbyggnad i Skelleftehamn. Foto: SVT

Utredning efter mordet i Skelleftehamn drar ut på tiden

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-åring som misstänks för mordet i Skelleftehamn omhäktades igår. Åklagaren fick också extra tid på sig att bli klar med förundersökningen, men flaggar för att inte heller den tiden räcker. 

Det var den 17 mars som en man i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i Skelleftehamn. En 21-årig man greps strax efteråt och sitter nu häktad misstänkt för mord.  

I går beslutade Skellefteå tingsrätt att mannen skulle omhäktas och beviljade även åklagare Marie Andersson ytterligare fyra veckor för att bli klar med förundersökningen. 

Misstänkt mord i Skelleftehamn

– Jag tror inte vi är klara då heller, säger hon till SVT. 

Vad är det som tar tid? 

– Det är framförallt den tekniska undersökningen som inte är klar, brottsplatsundersökning samt analys av dna och fingeravtryck, det tar tid att få analyser från NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds anm.), säger Marie Andersson.

Samtidigt hålls fortsatta förhör med 21-åringen.

– Han nekar fortsatt till brott, säger Marie Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Mer i ämnet