Foto: SVT

Explosionen i Frostkåge: Utredning läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Explosionen i Frostkåge där en man i 50-årsåldern dog, rubricerades som arbetsplatsolycka. Men nu är utredningen nedlagd.

– I och med att mannen ägde en enskild firma ligger arbetsmiljöansvaret hos den som är ägare. Han hade alltså själv arbetsmiljöansvaret. Därför lades utredningen ned, säger Johan Dahlberg, polisen.

”Förflyttade sprängmedel”

Den 10 oktober omkom en man i 50-årsåldern efter en kraftig explosion i sitt eget hus. Offret var polisens bombexpert. Polisen har försökt ta reda på vad som hände den där dagen.

Explosion i Frostkåge

– Vi vet att han höll på att förflytta sprängmedel. I samband med flytten antänds någon form av sprängmedel och det blir en kraftig explosion. Mer än så kommer det tyvärr inte gå att ta reda på. De flesta bevis förstördes i samband med detonationen, säger Johan Dahlberg.

Avtal med polisen utreds

Mannen hade tillstånd från Skellefteå kommun att förvara och hantera sprängmedel i hemmet. Kontakten mellan polisen och den omkomne mannen och vilka avtal som fanns utreds av polisen i Stockholm.

– Det är en tragisk olycka, säger Johan Dahlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Frostkåge

Mer i ämnet