Foto: Fredrik Larsson / Jan Färingö, SVT

Otålig väntan på coronavaccinet

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen var det dags för boende och personal på Dragonens vård- och omsorgsboendet i Umeå att få sprutan. Först ut i länet att få sprutan var 78-årige Hilding Grabbe som var ivrig på att få sprutan.

20 av landets 21 regioner påbörjade coronavaccineringen i söndags eller i måndags, men under tisdagen var det 100 stycken som vaccinerades på Dragonens vård- och omsorgsboende i Umeå.  Anna Haglund, var en av sex sjuksköterskor som utförde vaccineringen. Hilding Grabbe, som blev den första personen i länet att vaccineras mot covid-19 var ivrig på att få sprutan i armen.

– Kom igen då! sa han när Anna Haglund sa att det var dags.

Coronaviruset i Västerbotten

På grund av besöksförbudet hade Umeå kommun anlitat fotografen Fredrik Larsson som ställt upp två filmkameror som dokumenterade det historiska ögonblicket från olika vinklar. Larsson passade även på att ta flera bilder med ytterligare en kamera.

– Det ser ut som du ska rikta in ett gevär på mig, skämtade Hilding Grabbe.

I klippet berättar han om sina känslor kring att nu vara vaccinerad mot covid-19

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet