Infarten till Vännäs har översvämmat och stängts av Foto: SVT

Väg avstängd i Vännäs efter vårflod

Uppdaterad
Publicerad

Nu har vårfloden börjat nalka sig mot Västerbotten. Infarten till Vännäs har översvämmat och stängts av

Arbete pågår för fullt för att kunna få bort vattnet och öppna upp vägen igen.

– Det är förmedlingen en ispropp som dämmer nere i diket vilket har gjort att gatan har svämmat över. Pumparna går för fullt men vi måste först gräva bort proppen innan vi kan få bort vattnet, säger Lennart Ekström som jobbade för att frigöra vägen igen.

Vårfloden 2018

Det är framförallt den oreglerade Vindelälven som brukar drabbas av översvämningar. I år är det mer snö i både skog och fjäll vilket leder till höjda vatten nivåer. Länsstyrelsen har inventerat krigsförråden med sandsäckar i länet och står beredd för eventuella översvämningar.

– Vårfloden är ju något senare än vanligt men vi ser ingen anledning till att det skulle bli några större problem i nuläget. Snösmältningen har kommit igång i kustlandet och skogslandet vilket är bra, säger Christer Papmehl expet på länsstyrelsen i översvämningsfrågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårfloden 2018

Mer i ämnet