Platsen där våldtäktsförsöket inträffade i natt. Foto: SVT

Våldtäktsförsök i Skellefteå – polis letar vittnen

Uppdaterad
Publicerad

I natt inträffade ett försök till våldtäkt vid norra brofästet till Parkbron i Skellefteå. Nu vädjar polisen om hjälp.

Det var under natten till söndagen som en kvinna blev utsatt för ett försök till våldtäkt vid norra brofästet till Parkbron i Skellefteå. Polisen har kontakt med kvinnan som utsatts för våldtäktsförsöket  och inledande förhör kommer snart påbörjas.

Det har under dagen varit avspärrat och fram tills nu har polisen varit förtegen om vad som hänt.

Polisen jobbar just nu med att inhämta och bearbeta information och en teknisk undersökning har gjorts på platsen.

Det är knappt två veckor sedan som en annan kvinna våldtogs i närheten av samma plats, och man vill i nuläget inte utesluta att händelserna har ett samband säger Malin Axroth på polisen i region nord till Aftonbladet

”Söker en förbipasserande”

Polisen vädjar nu till en man i 50-årsåldern att ta kontakt med polisen då han ska ha mött kvinnan på Parkbron runt 03.00. Mannen ska ha varit påväg i norrut, och polisen är även intresserade av att få tag på filmer, fotografier eller andra potentiella vittnen som kan ha rört sig i området mellan 02.00 och 03.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.