Kvinnan blev överfallen längs Strandgatan i centrala Skellefteå. Foto: SVT Design

Överfallsvåldtäkt i Skellefteå – kvinna avbröt gärningsmannen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev utsatt för en överfallsvåldtäkt i Skellefteå under natten mot söndag. En annan kvinna avbröt händelseförloppet och nu försöker polisen komma i kontakt med henne.

Under natten mellan lördag och söndag gick en kvinna ut från en nöjeslokal i centrala Skellefteå för att ta luft. Hon gick först ned till strandpromenaden men ångrade sig på grund av att det kändes otäckt, enligt polisen.

Hon gick på trottoaren längs Strandgatan och då kom en man upp bakom henne och tryckte henne mot en husfasad.

Kvinnoöverfall i Skellefteå

– Där utför han sexuella handlingar som är att jämföra med samlag, skriver Peder Jonsson, kommunikatör, i ett pressutskick.

Under händelseförloppet kommer en annan kvinna förbi och frågar ”vad händer?” Då avbryter gärningsmannen våldtäkten och lämnar platsen.

Den drabbade kvinnan har enligt polisen fått fysiska skador av händelsen.

Söker kvinnan som avbröt

Nu försöker polisen komma i kontakt med kvinnan som avbröt våldtäkten.

– Det är av yttersta vikt att vi får höra vad vittnet har sett och hört. Detta gäller även andra som har gjort iakttagelser efter midnatt om de sett en kvinna lämna nöjesstället och gå söderut mot strandpromenaden vid ett-tiden och sedan händelseförloppet på Strandgatan, skriver Peder Jonsson.

Det finns i skrivande stund inget signalement att gå ut med. Fortsättningsvis kommer polisen att hålla nya förhör med målsägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnoöverfall i Skellefteå

Mer i ämnet