Kvinnan blev överfallen längs Strandgatan i centrala Skellefteå. Foto: SVT

Polisen vill ha bilder från nattklubb efter överfallsvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Efter överfallsvåldtäkten i Skellefteå natten till söndagen efterlyser nu polisen bilder som är tagna på den nattklubb där man tror att den misstänkte mannen befunnit sig under kvällen.

– Har man fotat inne på nattklubben så vill vi att man skickar in bilderna, säger Joakim Oja, inspektör vid lokalpolisområde Skellefteå.

Polisen höll under tisdagskvällen ett nytt förhör med kvinnan som blev överfallen längs Strandgatan i centrala Skellefteå under natten till söndagen.

”Mannen såg städad ut och hade ljust hår som var blont eller cendréfärgat och tillrättalagt. Han var ljus i hyn och var vid tillfället klädd i en mörk jacka”, skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnoöverfall i Skellefteå

– Det är ett ganska svagt signalement men man kan räkna bort ett stort antal människor, säger Joakim Oja, inspektör vid lokalpolisområde Skellefteå.

Polisen håller på att kartlägga kvinnans kväll och natt innan hon blev överfallen. Kvinnan har bland annat fått gå den väg hon gick när hon lämnade nattklubben Verandan tillsammans med polisen.

– Vi har även hållit massvis med förhör och undersöker om det finns övervakningskameror som vi kan få in film från, säger Joakim Oja, inspektör vid lokalpolisområde Skellefteå.

”Otroligt viktigt”

Polisen misstänker även att mannen som överfall henne varit på samma nattklubb som kvinnan – därför efterlyser man bilder som tagits därifrån under kvällen och natten.

– Det är otroligt viktigt att vi får tips från dem som sett något och som fotat. Det är extremt ovanligt med sådana här fall, säger Joakim Oja.

Kvinnan skadades vid överfallet men är inte kvar på sjukhus.

– Hon har skador men jag kommer inte att gå in på vilka skador, säger Joakim Oja.

Den kvinna som avbröt våldtäkten har polisen fortfarande inte kommit i kontakt med.

Här hittar du kontaktuppgifter till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnoöverfall i Skellefteå

Mer i ämnet