Polisen spärrade av ett område efter våldtäktsförsöket som undersöktes av tekniker på söndagen. Foto: Privat

Polisen utreder om kvinnoöverfallen har ett samband

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder om våldtäktsförsöket i Skellefteå kan kopplas till en överfallsvåldtäkt i samma område för knappt två veckor sedan.

Under måndagen ska kvinnan som gjort anmälan höras igen.

Tidig söndagmorgon spärrades parkbron i centrala Skellefteå av efter att en kvinna anmält att hon utsatts för ett våldtäktsförsök under natten mot söndag.

Polisen tekniker reste ett stort svart tält för att undersöka platsen som ligger i samma kvarter, bara ungefär 200 meter ifrån, där en överfallsvåldtäkt nyligen inträffade.

Kvinnoöverfall i Skellefteå

– Vi kan varken bekräfta eller utesluta att de har ett samband, säger Linda Eriksson, kommunikatör på polisen.

I samband med den anmälda överfallsvåldtäkten gick polisen ut med ett signalement på en man, men det gör man inte i detta fallet.

– Vi har inget signalement att gå ut med i dagsläget, säger Linda Eriksson.

Söker man i 50-årsåldern

Polisen ska prata mer med kvinnan som ska ha utsatts för våldtäktsförsöket under dagen. De vill dessutom ha in mer tips från allmänheten. Bland annat är man intresserade av att komma i kontakt med en man i 50-årsåldern som mött den kvinna som utsatts för våldtäktsförsöket på Parkbron vid 03.00 natten mot söndagen.

Först under tisdagen räknar polisen med att kunna lämna mer information.

– Vi behöver jobba med ärendet för att komma vidare, säger Linda Eriksson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnoöverfall i Skellefteå

Mer i ämnet