Genrebild Foto: Johan Nilsson / TT

Våldtäktsförsök i centrala Skellefteå – Polisen söker efter förövaren

Uppdaterad
Publicerad

Vid 3-tiden natten mot söndagen blev en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök i centrala Skellefteå. Förövaren, en man i 40-årsåldern, sprang från platsen. Polis har sökt efter den misstänkte med hund under natten men har inte hittat honom.

Polisen vill ha in upplysningar om någon har sett något under natten, de beskriver mannen som kraftigt byggd med mörkt hår och cirka 40 år gammal.

– Mannen ska ha lämnat platsen strax före klockan 3 på natten, om man har sett någon som passar in på signalementet får ni gärna höra av er till oss, han ska ha sprungit till en början så alla uppgifter och iakttagelser från centrala Skellefteå under natten är intressanta, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen.

Förhör har hållits och en brottsplatsundersökning har gjorts där man har säkrat vissa spår. Det finns även vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.