Flickan ska enligt åklagaren ha lurats in i ett förråd Foto: Mikael Nilsson

Våldtog 9-åring i Malmö – begick flera övergrepp i norra Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Den man som dömts för en våldtäkt mot ett barn i Malmö har även begått en rad brott i Umeå, Skellefteå och Jokkmokk.

Det var i oktober som mannen lurade in en nioårig flicka i Malmö i ett förråd, brottade ned henne på golvet och utsatte henne för ett sexuellt övergrepp. Mannen döms nu till sex års fängelse och utvisning för grov våldtäkt mot barn.

Mannen har dessutom begått en rad brott i Västerbotten och Norrbotten. Närmare bestämt i Umeå, Skellefteå och Jokkmokk.

Blottade sig för kvinna

Under en period på nästan tre veckor i augusti i år begick mannen flera brott i norra Sverige.

Mannen blottade sig för en kvinna i centrala Umeå efter att han uttalat att han ville ha sex med henne. Han var vid tillfället även beväpnad med kniv. Det visade sig även att han hade spår av cannabis i blodet.

Han ska omkring tio dagar senare ha befunnit sig i Jokkmokks kommun där han stal en cykel till ett värde av över 8 000 kronor.

Sexuellt ofredade 14-åring

Omkring två veckor efter att han blottade sig i Umeå begick han ytterligare brott i Västerbotten. Han misshandlade en man genom att slå denne i ansiktet med öppen hand och vid samma tillfälle sexuellt ofredade mannen en 14-årig flicka. Allt detta ska ha inträffat i centrala Skellefteå.

Mannen döms för misshandel, två fall av sexuellt ofredande, stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen och ska betala skadestånd till tre övriga målsäganden på totalt 17 000 kronor.

För den grova våldtäkten mot ett barn i Malmö ska mannen betala skadestånd till den drabbade nioåringen på 170 000 kronor. För det brottet döms han till sex års fängelse och utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.