En äldre man har avlidit efter att ha blivit skjuten i en inlandskommun. En man är gripen och anhållen. Foto: Tinna Sandström

Man häktad misstänkt för mord i Storumans kommun – erkänner dråp

Uppdaterad
Publicerad

Den man som var anhållen för dödsskjutningen i inlandet på torsdagen häktades på lördagen. Han erkänner dråp men inte mord, uppger hans försvarare. Efter undersökning av den fastighet i Storumans kommun där en 80-årig man sköts till döds på torsdagskvällen har en del spår och beslag säkrats, bland annat det misstänkta mordvapnet. På måndagen bekräftar polisen för vk.se att den misstänkte och den avlidne var familj.

Sedan tidigare har polisen gått ut med att mannen i 80-årsåldern som nu är avliden, och den misstänkte mannen i 60-årsåldern var kända för varandra. Under måndagen bekräftade också David Helgesson, chef för grova brott, för vk.se att de båda männen var familj.

– Utan att gå in på deras relation närmare så kan jag bekräfta att det är en familjerelaterad händelse, säger han till tidningen.

Enligt polisens presstalesperson Elisabeth Glaas bedömer polisen att polisen efter avslutad brottsplatsundersökning på långfredagen kunnat identifiera det vapen som användes vid skjutningen under skärtorsdagens kväll.

– Det har gjorts en brottsplatsundersökning och utförts dokumentation. Spår och beslag har säkrats, bland annat det som polisen bedömer vara det aktuella vapnet. Övriga detaljer finns inte. Antal skott som har avlossats är något som utredning får utvisa, berättar Elisabeth Glaas.

Erkänner sig skyldig till dråp

Den 60-årige man som på torsdagskvällen greps misstänkt för mord alternativt dråp, häktades på lördagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, meddelar polisen. Åtal måste väckas senast 13 maj.

Enligt den häktade mannens försvarare, Thomas Nyman, erkänner hans klient dråp – men inte mord, som är den rubricering han häktats för.

– Min klient erkänner sig skyldig till dråp, mer än så är jag inte beredd att gå in på, säger Thomas Nyman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.