Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det kryllade av förväntansfulla studenter och stolta familjer utanför Dragonskolan. Se vimlet av folk och hör de som firades i klippet. Foto: Stefan Brännström/Julia Hedlund, SVT

Vårdstudenterna i Umeå om framtiden: ”Känner att man behövs”

Publicerad

Hoppande studentmössor, flak genom stan och firande i massor. Idag gjorde eleverna vid vård- och omsorgsprogrammet på Dragonskolan sin sista dag. Men är vårdkonflikten något som oroar? Hör studenterna i klippet ovan.

En efter en springer elever från länets gymnasium mot framtiden och lämnar skolåren bakom sig. Under torsdagen var det strålande sol när Dragonskolans elever i Umeå tog studenten.

– Äntligen! Nu ska jag jobba så mycket jag kan och resa, säger Maja Rågfeldt.

Konflikt mellan Vårdförbundet och arbetsgivarna

Vårdstrejken och konflikten mellan Vårdförbundet och SKR, Sveriges kommuner och regioner, har vissa av dem märkt av under sin praktik. Men långt ifrån alla oroar sig för arbetsmiljön inom vården framöver.

– Jag har inte någonting som jag oroar mig för! säger Ali Sultani.

Imorgon fortsätter studentfirandet i Västerbotten i Vilhelmina, Storuman, Vännäs och Norsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikt mellan Vårdförbundet och arbetsgivarna

Mer i ämnet