Värmen fortsätter att ligga över länet, något som oroar arrangörerna till Umeå Fotbollsfestival. Bilden är en genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Värmen fortsätter – festivalarrangörer oroliga

Uppdaterad
Publicerad

Värmen och vätskebrist kommer att bli ett stort problem under Umeå Fotbollsfestival – det befarar arrangörerna Mariehem SK. De har försökt fixa fram uteduschar till spelarna, men det har inte gått att lösa.

På torsdag drar Umeå Fotbollsfestival igång och ungefär 4500 spelare från 8 år och uppåt väntas inta fotbollsplanerna runt om i stan. Men med temperaturer kring 27 plusgrader så tror arrangörerna Mariehem SK att vätskebrist kommer att ställa till det.

– Det brukar vara ett problem att folk dricker för lite även när det inte är varmt. Nu är det ju extremt, säger Simon Isberg vid festivalkansliet i Umeå.

Hittade inga uteduschar

Vid värmeböljan år 2014 omhändertogs till exempel 10 personer på grund av värmeslag under festivalen.

I år har arrangörerna försökt hitta uteduschar till spelarna, men det har inte gått att lösa. Däremot öppnar de upp extra omklädningsrum på Dragonfältet där man kan hämta vatten.

Spelare ska kunna doppa huvudet i hinkar under matcherna

Arrangörerna kommer också att sätta upp information på skolorna där spelarna ska bo och påminna barnen om att dricka vatten både före, under och efter matcherna.

– Vi uppmanar också ledare att ha med hinkar med vatten att doppa huvudet i under matcherna, säger Simon Isberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Extremvärmen 2018

Mer i ämnet