SMHI varnar för blötsnön. Det kan komma upp emot sju centimeter på vissa platser. Foto: TT.

SMHI varnar för halka och blötsnö

Uppdaterad
Publicerad

SMHI går nu ut med två klass 1 varningar för snöfall i länet. Under både tisdagen och onsdagen väntas snö, som mestadels består av blötsnö nå länet och det finns risk för halka på vägarna.

I Västerbottens inland varnar nu SMHI för att det under tisdagseftermiddagen kan komma snöfall. Det är främst i den västra delen av inlandet som mestadels blötsnö kan falla fram till onsdag morgon och enligt SMHI rör det sig om 2-5 centimeter snö. Enligt varningen finns det risk för halka på vägarna.

Kan komma sju centimeter

Den andra varningen som SMHI utfärdar rör södra Lapplandsfjällen i Västerbotten. Här väntas från och med tisdagskvällen snöfall som kan ge 2-7 centimeter snö. Under natten och onsdagsmorgonen övergår snöfallet till blötsnö. Även här varnar SMHI för att det finns risk för halka på vägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.