Västerbottning misstänks för mordförsök och våldtäkt i Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern, hemmahörande i en av Umeås kranskommuner, har begärts häktad för mordförsök och våldtäkt. Brotten ska ha begåtts natten mot lördagen i Strömsund i Jämtland.

Enligt häktningsframställan så ska mordförsöket och våldtäkten ägt rum i Stömsund natten mot lördagen. Senare samma kväll begärdes mannen anhållen i sin frånvaro – vid lunchtid på söndagen hade polisen fått tag i mannen som nu förvaras i arresten i Östersund.

Under onsdagen begärde åklagare mannen häktad då denne menar att mannen riskerar att bland annat undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Kammaråklagare Emil Tiberg vill inte kommentera ärendet ytterligare men berättar på fredagen att det rör sig om två personer som har någon typ av relation med varandra.

– Vi kommer hålla förhör med flera personer och vi kommer göra en forensisk utredning genom att gå igenom mobiltelefoner, säger Emil Tiberg.

Vad händer nu?

– Mannen kommer vara häktad fram till och med den 7 december, efter det kommer vi väcka åtal eller begära om förlängning, säger Tiberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.