Foto: TT

Villabrand i Hedträsk: ”Sågar upp väggar och tak”

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i en villa i Hedträsk utanför Boliden. Personerna i villan hade lyckats ta sig ut och larma.

– En tillbyggnad har börjat brinna och den är totalförstörd, säger insatsledare Magnus Nyberg.

Larmet kom vid 16:38 och räddningstjänst från Skellefteå och Boliden är på platsen. Ingen privatperson har kommit till skada. Det är en tillbyggnad som börjat brinna och rökdykare har gått in i byggnaden.

– De kontrollerar med temperaturkontroll och försöker släcka med en pulversläckare utifrån, berättar insatsledare Magnus Nyberg.

”Sågar upp tak och väggar”

SOS meddelar vid klockan 18:50 att räddningstjänsten sågar upp tak och öppnar upp delar av väggar för att kunna släcka ordentligt.

– Vi kommer få en grävskopa till platsen så vi kan forsla bort tillbyggnaden, så det inte sprider sig till resten av villan. Tillbyggnaden är totalförstörd, säger Nyberg.

Vid 21:30 beräknas räddningstjänst vara färdig med släckningsarbetet men efterbevakning väntas pågå hela natten.

Lugnt under fredagsnatten

Strax efter 00.30 avslutade räddningstjänsten arbetet på plats. Magnus Nyberg berättar under fredagsmorgonen att det endast återstod en glödbädd och att läget på plats var lugnt när man åkte därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.