Vilhelmina tredje bästa skolkommun i Sverige Foto: SVT

Vilhelmina tredje bästa skolkommun i Sverige

Publicerad

När Lärarförbundet presenterade sin årliga bedömning av landets främsta skolkommuner hamnade Vilhelmina på tredje plats i Sverige. – Helt fantastiskt roligt, säger Christer Staaf, skolchef.

Vilhelmina kommun har utsetts till Sveriges tredje bästa skolkommun i Lärarförbundets årliga bedömning. Kommunerna rankas i tio olika kategorier och Vilhelmina är bäst i landet i kategorin ”resurstilldelning”. Man placerade sig även högt i kategorierna ”lärartäthet” och ”andel godkända elever som går ut årskurs 9”.

– Helt fantastiskt roligt! När vi tog visionen om att bli Lapplands bästa utbildningskommun var vi på plats 235 av 290, och nu är vi på plats tre i Sverige, säger Christer Staaf, skolchef.

Christer Staaf är positiv men realistisk angående kommunens möjligheter att placera sig lika bra i nästkommande års undersökningar.

– Vi har i flera år varit etta i landet på att lägga resurser på skolan, där kommer vi inte längre vara först, men i kategorin behöriga lärare gör vi stora framsteg. Det skapar förutsättningar för oss på ett helt nytt sätt. Vi kommer tappa kommande år och får vara nöjda med topp 100 framöver. Personalen i skolan har gjort ett jättejobb, inte minst mina rektorer som gjort ett väldigt bra arbete de senaste fem åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.