default_caption Foto: SVT.

Begär laglighetsprövning av Guitars miljonstöd

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beviljat museet Guitars 2,4 miljoner. Nu har medlemmar i ”Allt åt Alla Umeå” skickat in en begäran om laglighetsprövning.

I ett pressmeddelande skriver ”Allt åt alla Umeå”.

”Vi menar att bidragen som totalt uppgår till 11 miljoner sedan 2014 bör ses som ett otillåtet gynnande av en enskild näringsidkare och yrkar på att Förvaltningsrätten upphäver beslutet om stöd.”

Absurd prioritering

De menar att kommunen gör helt absurda prioriteringar när de ger miljoner till gitarrmuseet men motiverar nerskärningar i såväl förskolan som försäljningen av lokstallarna.

– Turerna kring Guitars har visat på en grov omdömeslöshet med skattebetalarnas pengar från kommunstyrelsens sida. Här har lagar, strukturer och delegationsordningar tänjts med största möjliga kreativitet för att kunna gynna denna specifika näringsidkare samtidigt som förskolan står inför stora nedskärningar och hemlösa människor fryser i husvagnar, säger Andreas Karlsson från Allt åt Alla Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.