Målet med satsningen är att stärka bilden av Storuman. Foto: SVT

Vill satsa miljon på bättre bemötande

Publicerad

Storumans kommun hoppas på 1,76 miljoner kronor i statsbidrag – pengar som bland annat ska satsas på att göra kommunanställda mer serviceinriktade.

Det är riksdagen som beslutat att satsa 70 miljoner kronor på kommuner i glesbygden. I Storuman har nu en arbetsgrupp på kommunen tagit fram ett förslag på vad man vill göra med pengarna, som mest 1,76 miljoner kronor.

Det handlar om olika sätt att stärka bilden av Storuman och göra det bättre för näringslivet där för att öka investeringarna. Bland annat vill man utbilda kommunanställda i bättre bemötande – både gentemot vanliga medborgare och företag.

Är de anställda dåliga på bemöta folk trevligt?

– Nej, det tycker jag inte, men vi kan bli mer ”serviceminded” vi också. Det ska vara enkelt att få kontakt, få svar och besked, till exempel när det gäller bygglovsärenden, säger kommunalrådet Tomas Mörtsell (C).

På tisdag fattar kommunstyrelsen beslut om man ska skicka in ansökan om statsbidragen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.