Bilden är tagen ungefär en timme efter att räddningstjänsten var framme. Ena husgaveln har brunnit upp. Foto: Räddningstjänsten

Villa i Tärnaby totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En obebodd villa började brinna under torsdagsmorgonen i Västansjö utanför Tärnaby i Storumans kommun. När räddningstjänsten kom fram brann det redan för fullt. Huset gick inte att rädda.

– När vi kom fram var det redan full fyr, det brann genom alla fönster, säger Lars-Erik Sundqvist, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten åkte ut med fyra brandbilar och runt tio brandmän som jobbade i flera timmar med att släcka elden.

– Innan vi hade kommit fram hade ena hörnet av huset redan rasat in, så det gick inte att rädda huset. Vi fokuserade på att få branden under kontroll och säkrade så att inte branden spred sig till intilliggande hus.

Ingen skadad

Ingen person befann sig i villan. En granne larmade SOS vid 05-tiden på morgonen.

– Det var ett uthyrningshus och ägaren hade slagit på värmen igår. Det skulle komma hyresgäster idag. Men det går inte att säkert säga vad som var orsaken till branden.

Räddningstjänsten avslutade insatsen runt 07.30 och har lämnat eftersläckningsarbetet till en släkting till ägaren.

Foto: Räddningstjänsten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.