”Vi förstod att det var omfattande” – hör räddningsledaren om branden och räddningsarbetet. Foto: SVT, Patrik SamuelssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Villa övertänd i Myckle utanför Skellefteå

Publicerad

En villa eldhärjades i Myckle utanför Skellefteå på onsdagen. Villan gick inte att rädda och räddningstjänsten fokuserade på att hindra att branden spreds.
– När vi kom fram brann det ut genom alla fönster, säger Magnus Nyberg, räddningsledare.

Larmet kom 14:03. Det var i början oklart om någon befann sig i huset. Men tillslut var hela familjen som bodde i huset lokaliserade. Ingen person skadades i branden.

Villan gick inte att rädda. Räddningstjänsten fokuserade sitt arbete på att förhindra att branden spreds till närliggande byggnader.

– Vi försöker begränsa så att vi inte får en antändning i närliggande fastigheter eller ladugården som är full med hö, sa Magnus Nyberg, räddningsledare, under arbetet.

Polisen var på plats och hjälpte räddningstjänsten. Vid femtiden på eftermiddagen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen och arbetade för att förhindra spridning.

– Det har brunnit ner men vi kommer nog vara kvar till åttatiden, säger Magnus Nyberg.

Det är oklart hur branden startade. Polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning och kommer att utreda händelsen.

Det är i nuläget oklart hur branden startade. Foto: SVT, Patrik Samuelsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer