En villa i Åmliden, mellan Norsjö och Malå i Västerbottens inland, fattade under fredagen eld. Foto: Räddningstjänsten

Fullt utvecklad villabrand i Åmliden

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Åmliden mellan Malå och Norsjö började brinna vid lunchtid under fredagen. Räddningstjänsten från Norsjö och en ambulans ryckte ut till platsen

– Det är en fullt utvecklad brand, säger inre befälet vid räddningstjänsten, Mikael Hagberg.

Brandmännen fick koncentrera sig på att se till att branden inte spred sig till andra byggnader. På platsen fanns då tre enheter från räddningstjänsten i Norsjö.

– Men vi har ingen uppgift om några personskador. Alla ska vara ute ur byggnaden. Huset går inte att rädda, utan får brinna ned under kontrollerade former, säger Mikael Hagberg.

Senare under eftermiddagen ska en person ska har förts till vård med ambulans, men detta ska inte vara kopplat till branden, uppger räddningstjänsten.

Vid 15:40-tiden hade villan brunnit ned och räddningstjänsten lämnade då platsen då det inte längre fanns någon risk att elden skulle sprida sig.

Polisen uppger på sin hemsida att de har hållit förhör och dokumenterat platsen. En anmälan gällande brand, utan misstanke om brott, kommer att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.