Foto: Pontus Lundahl/TT

Villa nedbrunnen utanför Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten jobbar nu med eftersläckningsarbete och bevakning av den villan som började brinna igårkväll i Mellansvartbäck. Men villan gick inte att rädda, ingen person kom till skada men huset är i princip nedbrunnet.

Det var igårkväll vid 20-tiden som räddningssstjänsten i Umeå fick åka ut till Mellansvartbäck där en villa stod i brand. Under gårkvällen jobbade brandmännen febrilt med att försöka släcka branden.

– Vi jobbade med rökdykare till en början, men det blev för stor rasrisk där inne så vi fick ta ut all personal, säger insatsledare Håkan Iseklint.

Villan hade mycket sågspån i sig och branden spred sig in i väggar och tak. Under natten har fyra brandmän vaktat branden, nu vid klockan sju ska räddingstjänsten ta beslut om man kan lämna villan.

– Vi gjorde allt vi kunde, men förutsättningarna var inte de bästa, säger Håkan Iseklint.

Ingen person kom till skada vid branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.