Se hur soptunnorna med åtta olika fack funkar Foto: SVT

Vindeln säger ja till nya soptunnor

Publicerad

Under tisdagens kommunfullmäktige i Vindeln röstade man idag igenom förslaget att införa de nya soptunnorna till år 2020.

Igår röstade Umeå kommun ja till att införa nya soptunnor i kommunen. Idag var det Vindelns tur att fatta beslut i frågan och det blev ett ja. Enligt kommunalrådet Mathias Haglund (S) kan nu upphandlingsprocessen dra igång på allvar.

– Det är en treårig process så det kommer innebära en ganska lång sträcka innan vi är framme men nu är vi på väg i alla fall, säger han.

Tanken är att de nya tunnorna ska finnas hos både lägenheter och villor, precis som i Umeå kommuns planer. Haglund tror att det kan bli en bra lösning för Vindeln.

– Jag tror att det i första hand är en miljöfråga att hitta ett sätt att återvinna stort. Vi ligger efter i Vindeln i den här frågan för vi har inte ett fullt fungerande system vad gäller återvinning. Det är många som inte återvinner allt och detta kan bli en möjlighet att kunna bidra på ett enkelt sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer