Under fredagen avgörs det sannolikt om ytterligare en person ska häktas i Sundsvalls tingsrätt efter den stora polisinsatsen mot den organiserade brottsligheten för drygt en månad sedan. Foto: SVT

19-årig man häktad efter polisinsatsen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

19-åringen som greps tidigare i veckan, häktades under lördagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Tonåringen, som är hemmahörande i Stockholmsområdet, bestred häktningen. Men rätten gick på åklagarens linje och häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för flera olika brott.

Mannen greps under torsdagseftermiddagen och begärdes häktad under fredagen.

Knarkkriget i Sundsvall

Han är den tionde i raden som häktas i samband med polisens razzia mot flera adresser i Sundsvall den 26 januari.

Omfattande utredning

Det råder fortsatt yppandeförbud för de inblandade i utredningen och när SVT når mannens advokat Jonas Vedin är han ytterst fåordig.

– Jag ligger lågt, det är bäst att inte säga någonting, säger han.

Åklagaren fick gehör på sin förfrågan om förlängd häktningstid för tonåringen – och han kommer att sitta i häkta fram till och med den 10 mars, då ett eventuellt åtal ska väckas.

– Det är en omfattande utredning och mycket som ska göras, så det är fullt begripligt, säger advokat Jonas Vedin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet