Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 26-27 januari genomförde polisen i Sundsvall ett stort tillslag – där lyckades de beslagta bland annat termosbomber. Något som framkommer i en förundersökning gällande sprängdåd i Stockholm. I videon kan du höra åklagare Carl Mellberg berätta om händelsen. Foto: Ur polisens förundersökning, SVT

19-åring förde bombmaterial till Sundsvall – beslagtogs efter polisens stora tillslag

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer åtalas för två sprängningar i Stockholmsområdet – något som har koppling till Sundsvall.

En 19-årig kille, som är häktad efter polisens stora tillslag i Sundsvall tidigare i år, levererade bilbatterier, sprängdeg och elsprängskapslar till två adresser i Sundsvall – något som Sundsvalls Tidning var först att berätta om.

Två sprängningar i Stockholmsområdet, en på Södermalm och en i Kista, utfördes på kort tid och det planerades även för ett sprängdåd på en balkong i Sundsvall – men polisen hann slå till innan.

Det var den 20 januari som bombmaterial misstänks ha förts till Sundsvall. Den 19-årige killen fick hjälp med skjuts av två tjejer, något som han skulle betala 5 000 kronor för.

Knarkkriget i Sundsvall

Termosbomber

Den 26-27 januari genomförde polisen i Sundsvall ett stort tillslag där husrannsakan genomfördes på två adresser i Sundsvall och där kunde bland annat termosbomber beslagtas och sprängdådet förhindrades.

I videon kan du se bilder från vad som beslagtogs under det stora polistillslaget i Sundsvall tidigare i år och höra åklagaren Carl Mellberg berätta om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet