Foto: SVT

Dystert när Mittmedia lägger ned tryckeriet

Uppdaterad
Publicerad

Expressen och Aftonbladet ska i fortsättningen trycka sin upplaga i Umeå. Mittmedia tvingas då lägga ned tryckeriet i Örnsköldsvik.

– Det är tråkigt att två kunder väljer att lämna oss, vilket får konsekvenser för vår verksamhet, säger Karin Näslund, chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland, till allehanda.se

Ett år kvar

Kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen trycks i Örnsköldsvik fram till sista januari 2018, sedan går kontraktet ut. Kvar blir då bara Mittmedias egna tidningar; Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland.

Mittmedia

20 förlorar jobbet

Förlusten av de två stora kunderna gör att Mittmedias styrelse väljer att lägga ned tryckeriet. 20 anställda i Örnsköldsvik förlorar nu sina jobb. Var de egna tidningarna ska tryckas är ännu inte bestämt.

– Det är jättetråkigt. Och arbetsmarknaden för dem som blir av med jobben ser väl inte särskilt bra ut, säger Ulf Thors som är platschef på tryckeriet.

Förhandlingar inleds

De fackliga företrädarna och berörda medarbetare är informerade, MBL-förhandlingar kommer inom kort att inledas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittmedia

Mer i ämnet