Chefsåklagare Marina Amonsson (till vänster) på väg in till häktningsförhandlingen. Foto: Peter Nässén SVT

21-åring häktad för människorov vid Himlabadet

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig Sundsvallsbo häktades på måndagen vid Sundsvalls tingsrätt misstänkt för bland annat människorov.

Mannen greps vid ett tillslag av polisens insatsstyrka i bostadsområdet Skönsberg i Sundsvall på fredagen. Enligt vittnesuppgifter var det ett tiotal kravallutrustade poliser som stormade portgången. En 21-årig Sundsvallsbo greps.

Polis och åklagare har inte velat kommentera insatsen överhuvudtaget.

Himlabadet

Vid häktningsförhandlingarna i Sundsvalls tingsrätt framkom att den gripne 21-åringen misstänks för grov misshandel, grovt olaga hot och människorov. Samtliga brott ska ha begåtts i mitten av november på, eller utanför, Himlabadet i Sundsvall.

Den misstänkte mannen nekade till samtliga brott och bestred även häktningen. Tingsrätten gick dock på åklagare Marina Amonssons linje och häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Fler gripanden att vänta

Åklagaren har belagt alla inblandade med yppandeförbud eftersom fler personer misstänks vara inblandade och fler gripanden är att vänta. För tio dagar sedan häktades en 18-årig Sundsvallsbo för inblandning i samma brottslighet.

Marina Amonsson säger till SVT Västernorrland att händelsen inte har med Himlabadets verksamhet att göra. De brott som de inblandade misstänks för inleddes vid Himlabadet och fortsatte sedan på flera olika ställen i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.