Foto: SVT/Dino Jasarovic

Häktad för grov misshandel och övergrepp i rättssak

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 45-årsåldern som är misstänkt för att ha frihetsberövat, misshandlat och försökt mörda en kvinna från Kramfors häktades under onsdagen. Mannen häktas för grov misshandel, misshandel och övergrepp i rättssak.

Under söndagen anhölls en 45-årig man från Kramfors kommun för försök till mord, olaga frihetsberövande, misshandel och övergrepp i rättsak.

Mannen ska enligt polisens första uppgifter kidnappat en kvinna i femtioårsåldern, misshandlat och försökt mörda henne. Men i häktningsframställan skriver man nu att mannen ska ha frihetsberövat kvinnan, vid två tillfällen.

– Mannen har inte haft någon relation med kvinnan, men de ska vara bekanta sedan tidigare, säger Bo Nordqvist, förundersökningsledare vid polisen i Kramfors.

Enligt uppgifter från polisen ska brotten ha pågått från början av maj fram till i söndags, den 7 maj.

Jack i huvudet och blåmärken

Kvinnan ska under frihetsberövningen blivit misshandlad. Polisen i Kramfors vill inte gå in på detaljerna om kvinnans skadeläge, men hon ska fått skador i samband med händelsen.

Kvinnan berättar för SVT att hon fått ett jack i huvudet och att hon har blåmärken överallt.

Enligt Bo Nordqvist var det inte kvinnan själv som kontaktade polisen utan hennes vän.

Häktas

Under onsdagseftermiddagen hölls häktningsframställan i Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. Den 45-årige mannen är misstänkt på sannolika skäl för försök till mord alternativt grov misshandel, två fall av olaga frihetsberövande, misshandel och övergrepp i rättssak.

Nu står det klart att mannen häktas på sannolika skäl för grov misshandel, misshandel och övergrepp i rättssak. Tingsrättens bedömning var att mannen inte skulle häktas för olaga frihetsberövande och försök till mord eftersom det inte fanns fog för det. 

Mannen nekar till alla anklagelser, enligt mannens advokat Per Näslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.