Foto: TT

80 flyktingar till Åstön

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen kom 80 flyktingar till den gamla militärförläggningen på Åstön. Det har tidigare varit problem eftersom Migrationsverket inte skrivit avtal med förläggningen. Men det gjordes i går.

På boendet finns det 160 platser. Migrationsverket hade tidigare inte skrivit under eftersom man inte varit där och besiktat anläggningen.

Men till SVT Västernorrland bekräftar Migrationsverket att man i går löste situationen, och därför kan de 80 flyktingarna som kom upp på söndagen inkvarteras.

Flyktingar i Västernorrland

Nyligen protesterade flyktingar som bussats upp från Malmö till Grytans flyktingförläggning i Östersund mot att boendet låg så långt ifrån civilisation. Men om det kommer att upprepas på Åstön, det är svårt att säga.

– Vi måste se hur det ser ut med kommunikationer, boende och miljö för att få en helhetsbedömning. Men vi måste alltid vara tydliga med information om hur det ser ut, vad de har för möjligheter och att detta är ett erbjudande om sängplatser, säger Tobias Brännlund, enhetschef vid Migrationsverket till ST.nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingar i Västernorrland

Mer i ämnet