AIK-spelare stängs av i fyra matcher efter tackling i ryggen på modospelare. Foto: SVT

AIK-spelare i SDHL stängs av i fyra matcher

Uppdaterad
Publicerad

I matchen mellan Modo och AIK i söndags drabbades modospelaren Breanne Wilson-Bennet av en hjärnskakning efter en tackling i ryggen. Nu stängs AIK-spelaren Louise Nordberg Tenglin, som delade ut tacklingen, av i fyra matcher.

Det var i början av den tredje perioden som Wilson-Bennet jagade ikapp en puck bakom AIKs mål. Precis bakom henne åker Nordberg Tenglin. Enligt vad domaren i matchen uppfattar situationen, söker AIK-spelaren kontakt genom att placera sin klubba i ryggslutet på modospelaren och trycka till med kraft.

Konstaterad hjärnskakning

Breanne-Wilson träffade plexiglaset hårt med huvudet efter tacklingen och blev liggande på isen. På sjukhuset konstaterades att hon drabbats av en hjärnskakning.

Våldsam tackling

Nu stängs alltså Louise Nordberg Tenglin av i fyra matcher. Disciplinnämnden förklarar i sitt beslut att det, framför allt är filmsekvensen som ligger till grund för beslutet:

”Anmälan vinner stöd av filmsekvensen och nämnden finner det utrett att Louise Nordberg Tenglin gjort sig skyldig till en tackling mot ryggen som är våldsam och bestraffningsbar. Tacklingen bör därmed föranleda en avstängning.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.