Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åklagaren nöjd med domen Foto: Fredrik Israelsson

Åklagaren förhållandevis nöjd med hovrättsdomen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Stina Sjöqvist är inte direkt förvånad över hovrättens dom i fallet med mannen i Nordingrå som hjälpte sin fru att ta sitt liv.

– Jag är nöjd med att han dömdes enligt den praxis som finns, säger Sjöqvist till SVT men tror samtidigt att det blir ett överklagande.

Stina Sjöqvist hade yrkat på fängelse i 2 år för mannen som hjälpte sin fru att ta en dödlig dos morfin efter att kvinnan misslyckats med att avsluta sitt liv på egen hand. Tingsrätten dömde mannen till 1,5 års fängelse och nu sänker hovrätten till 1 år.

– Det finns massor med förmildrande omständigheter och de beaktas ju i påföljden, menar Stina Sjöqvist som är förhållandevis nöjd med utfallet.

– Jag är nöjd med att han dömdes enligt den praxis som finns, säger hon.

Trolig överklagan

Stina Sjöqvist bedömer inte att hon har utrymme för ett överklagande till högsta domstolen men tror däremot att det är troligt att motparten kommer att överklaga.

– Eftersom den misstänkte anser att han ska bli helt frikänd så torde han överklaga till högsta domstolen, tänker jag, säger hon.

Hör Stina Sjöqvists kommentarer efter domen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt dråp i Nordingrå

Mer i ämnet