Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad åklagare Hanna Flordal tycker om påföljderna från domen i klippet ovan. Foto: SVT, Ur polisens förundersökning

Åklagaren om domen för mordförsöken i Sidsjö: ”Rimliga påföljder”

Publicerad

11 av de 12 åtalade döms i rättegången om mordförsöken i Sidsjö i Sundsvall från i somras, där straffen varierar från 14 års fängelse till två års sluten ungdomsvård.

Tingsrätten dömer på flera punkter enligt åklagarsidans yrkande, men hos vissa frikänns andra från de grövsta åtalspunkterna.

– Jag kan konstatera att Tingsrätten inte delat vår bedömning när det gäller de olikas inblandningar i alla delar och frikänt vissa helt och vissa för vissa brott, säger kammaråklagare Hanna Flordal.

Om åklagarsidan kommer överklaga något beslut vill inte Hanna Flordal kommentera än.

Två häktade släpptes

I måndags meddelades det att två av de tidigare häktade i ärendet frisläpps. De stod fortfarande åtalade för försök till mord och människorov. Den ene också för synnerligen grov misshandel, den andra för medhjälp till samma brott.

Båda dömdes till fängelsestraff men anses redan har suttit av straffen.

Ytterligare en person åtalas

Tidigare under fredagen innan domen kom meddelades det att ytterligare en person åtalas en 23-årig man från Sundsvall för försök till mord och människorov. En egen rättegång för honom kommer inleddes om två veckor i Sundsvalls tingsrätt.

I klippet kommenterar åklagaren Hanna Flordal domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.