23-åringen har utretts som misstänkt för inblandning i mordförsöket och människorovet i Sidsjö i Sundsvall i somras. Men han försvann utomlands efter dådet. Nu har han gripits och kommer nu att ställas inför rätta även han. Foto: ur polisens förundersökning

Ytterligare en person åtalas för mordförsöket i Sidsjö

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man från Sundsvall åtalas nu även han för delaktighet i bland annat mordförsöken på två tonårspojkar i Sidsjö i Sundsvall i somras.

23-åringen åtalas för försök till mord och människorov.

Han har hela tiden förekommit som misstänkt i ärendet men försvann utomlands efter mordförsöket. Han häktades i sin frånvaro men åtalades aldrig.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mellan jul och nyår greps mannen på Arlanda. Nu kommer alltså även han att ställas inför rätta.

23-åringen är enligt åtalet misstänkt för mordförsöket på två av de tre tonåringar som kom till Sundsvall i somras för att utföra ett mord.

Delaktig i bortförandet

De unga pojkarna – mellan 14 och 16 år gamla – ska ha skickats tungt beväpnade till Sundsvall av det kriminella nätverket Foxtrot i början av juli förra året, och uppdraget var att röja en gängrival inom Dalennätverket ur vägen.

23-åringen, som misstänks också för delaktighet i bortförandet av de två tonåringarna, nekar till brott.

De övriga misstänkta i målet har ställts inför rätta, och domen meddelas klockan 14 på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mer i ämnet