Foto: Fredrik Sandberg, TT

Äldre kvinnor i Västernorrland utsatta för brott

Uppdaterad
Publicerad

Två fall av brott mot äldre anmäldes på lördagsförmiddagen. Äldre kvinnor har fått påhälsning av en okänd man. I ett fall saknas en guldring.

Polisenfick in tre anmälningar om män som trängt sig in i bostäder hos äldre ensamma kvinnor under lördagsförmiddagen.

Det ena fallet inträffade i Ramvik norr om Härnösand, där en man ska ha ringt på hos kvinnan och bett att få växla pengar. Enligt anmälan ska mannen ha sökt runt i hall och sovrum, men lämnade lägenheten när kvinnan höjde rösten åt honom.

Guldring saknas

Den andra fallet gäller en kvinna i Ånge som berättar ungefär samma sak: en man knackar på och vill växla en tio-krona. När hon öppnar dörren tränger han sig in i bostaden.

Kvinnan uppger att hon saknar en guldring efter händelsen som inträffade vid 12-tiden, några timmar efter anmälan från Ramvik kom in till polisen.

Senare på lördagseftermiddagen ringde en kvinna från Stöde och berättade om en man som ringt på för att växla pengar. Hon släppte inte in honom, utan ringde polisen.

Liknande brott i Gävleborg

Enligt SVT Nyheter Gävleborg har liknande händelser anmälts i Söderhamn och Harmånger tidigare i veckan. Där stals pengar och värdesaker.

Det är oklart om brotten har något samband. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

polisens hemsida finns tips om hur man skyddar sig mot stöld i hemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.