Inom det rosa området pågår sökinsatsen efter den saknade mannen i Höga kusten. Foto: Mapcreator

Äldre man försvann i Höga kusten – hittades efter stort sökpådrag

Uppdaterad
Publicerad

En man i 85-årsåldern var försvunnen i Nordingråområdet sedan sent i tisdags kväll. En stor sökinsats pågick, och trappades upp, under onsdagen. Natten till torsdag meddelade polisen att mannen hittats vid god vigör.

Mannen sågs senast i sitt hem vid 22-tiden på tisdagskvällen.

Sökinsatsen koncentrerades inledningsvis kring området närmast mannens hem, mellan Nordingråvallen och Bönhamn. Insatsen utökades i omfattning under onsdagsförmiddagen då större polisresurser sattes in i sökandet.

– Vi har sökt med hundpatruller, bland annat längs vägar och stigar. Men också från luften med helikopter, sade polisens presskommunikatör Marie Andersson till SVT under onsdagseftermiddagen.

Fjällräddare och Försvarsmakten kallades in

Under onsdagen beslutade polisen att kalla in även räddningstjänsten och fjällräddare i sökandet.

Vid 18-tiden meddelade polisen på sin webbplats att även Försvarsmakten, sjöräddningen och organisationen Missing People anslutit till sökpådraget efter mannen som då fortfarande var försvunnen.

Vid fyratiden på torsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen hittats välbehållen av en privatperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.