Foto: SVT

Efter skottlossningen – äldreboende i Timrå övervakas

Uppdaterad
Publicerad

Skotthål hittades på en balkong till ett äldreboende i Timrå under måndagen. Nu meddelar polisen att de har förhört flera personer som ska ha bevittnat händelsen och fortsätter att få in tips från allmänheten.

Tidigare under veckan fick polisen i Timrå in flera samtal om en misstänkt skottlossning vid ett äldreboende. Polisen hittade då skottskador på en balkong och på ett fönster på byggnadens bottenplan.

Polisen jobbar fortfarande med att säkra spår och har förhört flera personer som ska ha bevittnat det misstänkta brottet.

Skottdrama vid äldreboende

– Vi jobbar på i ärendet och fortsätter att få in tips från folk som har bevittnat händelsen, säger Josefine Perming Tengqvist, tillförordnad chef för grova brott vid polisen i Västernorrland.

Väktare övervakar äldreboendet

Timrås kommun har tillsatt flera väktare för fortsatt övervakning fram till måndag morgon då polisen gör en ny säkerhetsbedömning.

– Vi fortsätter med väktarna som en extra trygghetsåtgärd fram till måndag morgon, så tar vi ett nytt beslut efter det, säger Sara Grape Junkka, biträdande förvaltningschef på socialförvaltningen.

Personal oroliga

Ingen person har skadats. Sara Grape Junkka berättar att stämningen har varit orolig på äldreboendet och särskilt bland de anställda.

– Vi har bedrivit verksamheten som vanligt med väktare på plats. Det var främst personalen som jobbade den natten som har behövt stöd, säger hon.

Saken utreds som ett grovt vapenbrott, det finns för närvarande ingen misstänkt.

Uppdatering:

Under måndagen togs ett nytt beslut om en fortsatt övervakning i området, enligt Timrå kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama vid äldreboende

Mer i ämnet