När mannen sköt efter sin antagonist sköt han också mot äldreboendet i Tallnäs där kulorna gick rakt genom en fönsterruta. Inne i lokalerna befann sig tre anställda på boendet som enligt tingsrätten utsattes för livsfara. Foto: Eva Harström SVT

Dömd till nio års fängelse för försök till mord i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern från Härnösand döms till fängelse i nio år för bland annat försök till mord, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan efter en händelse i Timrå sommaren 2019.

Det hela utspelade sig i närheten av äldreboendet i Tallnäs i Timrå. Den nu dömde mannen avfyrade flera skott med en pistol mot en annan man som träffades i skinkan.

Sundsvalls tingsrätt konstaterar i sin dom att mannen skjutit mot sitt offer för att döda honom. I domen slås också fast att mannen ska dömas för framkallande av fara för annan eftersom tre anställda på äldreboendet varit nära att hamna direkt skottlinjen när mannen öppnade eld mot sin antagonist. Ett av skotten gick igenom en fönsterruta på boendet.

Den dömde ska också betala 100 000 kronor i skadestånd till den beskjutne mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama vid äldreboende

Mer i ämnet