Trafikverket har höjt beredskapen och följer väderutvecklingen. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Då väntas trafiken rulla som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Tågsträckan Sundsvall-Umeå fortsätter vara avstängd.

Nu meddelar Trafikverket att sträckan Sundsvall-Örnsköldsvik väntas öppna på måndag eftermiddag. Men sträckan Örnsköldsvik-Umeå ska återigen rulla, meddelade man på lördagsmorgonen.

Tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå har varit avstängd sedan i onsdags kväll. Och den fortsätter att omgärdas av störningar efter snöovädret.

Nu meddelar Trafikverket att tågsträckan mellan Sundsvall-Örnsköldsvik inte väntas rulla förrän måndag eftermiddag. Men sträckan Örnsköldsvik-Umeå däremot väntas gå redan under lördag morgon.

Snöoväder över Västernorrland

– Om tågen fastnar så kan inte vi garantera att vi kan komma fram och bistå med hjälp, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Kraftigt snöfall

Tågtrafiken mellan Gävle-Sundsvall är nu öppet men med vissa förseningar.

Under kvällen till fredag snöade det kraftigt och därför valde Trafikverket att även ställa in tågtrafiken mellan Ånge och Gävle fram till fredag lunch, och det kommer fortsatt vara stora störningar på den sträckan.

Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sina tågbolag för ytterligare information.

Höjd beredskap

En del avgångar kommer att ledas om och ta en annan väg och Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sina tågbolag för mer information om sina resor.

Trafikverket har höjt beredskapen och följer väderutvecklingen.

Under lördagsmorgonen lät Trafikverket meddela att sträckan Örnsköldsvik-Umeå återigen ska vara öppen för tågtrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet