Allt fler älgar simmar över – och Den stora älgvandringen förlängs ytterligare

Uppdaterad
Publicerad

Slow tv-succén Den stora älgvandringen förlängs ytterligare ett par dagar, till fredag vid midnatt. Under tisdagen har det lossnat rejält i antal älgar som simmat över älven. Bland annat fångade SVT:s kameror närmast magiska bilder på älgarnas simtur i morse.

Det har gått lite trögt med älgsimningen över älven där SVT:s slow tv-projekt monterat upp en mängd kameror. Men senaste dagarna har det lossnat rejält. Under tisdagen har flera grupper av älgar simmat över.

Besked kom vid månadsskiftet att sända förlängt till och med onsdag 6 maj till att börja med. Men på tisdagen kom beskedet: Den stora älgvandringen förlängs två dagar till.

Den stora älgvandringen

– Då vårvärmen kom lite senare än förra året till Kullberg så har vi sett att aktiviteten hos älgarna i området ökat den här veckan liksom deras vilja att simma. Ett naturens egna skådespel som vi och tittarna längtat efter att få se mer av. Därför förlänger vi ytterligare ett par dagar, säger programchef Bengt Strömbro, SVT.

Som följd av coronapandemin då många människor kommit att vistas hemma tidigarelades starten av sändningarna till skärtorsdagen. Nu förlängs alltså avslutningen.

Se i klippet de solglittrande simmarna från tisdagsmorgonen.

Se också: Den stora älgvandringen på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet