Årets statistik från Ung företagsamhet visar också att entreprenörskap är vanligast på högskoleförberedande program. Foto: Teodor Sörholm SVT

Allt fler UF-företagare i länet

Uppdaterad
Publicerad

858 elever på Västernorrlands gymnasieskolor driver ungföretagarverksamhet det här läsåret. Det är en ökning med två procent.

Årets statistik från Ung företagsamhet visar också att entreprenörskap är vanligast på högskoleförberedande program medan andelen ungföretagare är relativt låg på de yrkesförberedande programmen.

”Borde vara självklart”

– Jag är väldigt glad över att så många gymnasieelever driver UF-företag i år. Samtidigt är jag bekymrad över att inte fler elever på vissa teoretiska men även yrkesförberedande program får möjligheten. Många ska direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag, det borde vara självklart att få öva på sitt entreprenörskap, säger Erik Eriksson, regionchef för Ung företagsamhet i Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.