Lövgren ljög om landstingsdirektören

Publicerad

Nu medger det vice landstingsrådet Erik Lövgren(S) att landstingsdirektören Anders L Johansson tvingades bort från sin post.

Erik Lövgren(S) tog över efter Elisabeth Strömqvist i samband med det socialdemokratiska förtroenderådets sammanträde i Kramfors och strax efter kom beskedet att landstingsdirektören Anders L Johansson sagt upp sig, nu medger Lövgren att han gav Johansson sparken:

– Det var jag som tog initiativet, inte Anders L Johansson, säger han till SVT Nyheter Västernorrland.

Att Anders L Johansson fick sparken förklarar varför hans fallskärm på 12 månadslöner löstes ut. Men så sent som förra veckan sa Erik Lövgren att det var Johansson själv som sagt upp sig, nu försöker Lövgren förklara varför han ljög om uppsägningen:

– Så här är det, det var ett misstag, jag ber om ursäkt för att jag sa som jag sa. Jag ville se till landstingets bästa och inte ge signaler om att vi här i Västernorrland sparkar direktörer till höger och vänster. Att det skulle handla om hänsyn till Anders L Johansson förnekar han:

– Jag har barn med min fru och ingen annan, säger Erik Lövgren(S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet