Inger och Bengt Wiklund. Foto: Barbro Sellin/SVT

Ånge bokhandel trotsar butiksdöden – har funnits i 25 år

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en markant nedgång av antalet affärer i stadskärnorna i länet. Men Ånge bokhandel har överlevt och lyckats behålla sina kunder.

Inger och Bengt Wiklund har drivit sin bokhandel i Ånge i snart 26 år.

– Det har varit jättekul. Det är en utmaning varje dag. Men framför allt har utmaningen varit att få verksamheten att överleva. När vi startade var det många som inte trodde på det här, berättar Bengt Wiklund.

Ett bra val

Innan de blev egna företagare så arbetade Bengt på SJ och Inger var sjuksköterska. Båda läste mycket och de bestämde sig för att starta en bokhandel år 1994. Då hade det inte funnits någon bokhandel i Ånge sedan 8 år tillbaka. Trots att konkurrensen varit hård och då inte minst från nätet så har Inger och Bengt aldrig ångrat sig.

– Vill man betala tjugo kronor mer för en bok i bokhandeln för att få ha den kvar så ska man ju göra det, säger Bengt Wiklund.

– Jag har lyssnat väldigt mycket vad kunderna vill ha och vi har försökt att beställa hem det. Vi har satsat väldigt mycket på böcker och kontorsmaterial, berättar Inger Wiklund.

Hör mer i klippet om vad som får gör att kunderna återvänder till bokhandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.